EXPOSITIE: TEO KRIJGSMAN PHOTOWORKS 'MY WORK IS MY GOLD'

“Ik heb tijdens mijn carrière vrijwel alles gefotografeerd. Ik zeg wel eens ‘van pil tot Porsche’ en zo is het ook letterlijk geweest.” Vanaf jongs af aan wist de Rotterdamse fotograaf Teo Krijgsman (1949) al dat hij fotograaf wilde worden. Ruim veertig jaar later beoefent Teo nog steeds met plezier zijn vak en hoopt dat hij met zijn werk anderen te inspireren. De fotograaf krijgt zijn eigen expositie in de Gallery van Hotel Arena, waarvoor we je graag uitnodigen!

TEO, KUN JE IETS VERTELLEN OVER JEZELF?

“Ik ben geboren in Rotterdam en wist al van jongs af aan dat ik fotograaf wilde worden. Mijn vader had me een Kodak ‘boxje’ gegeven om mee te nemen op kamp. Ik werd meteen gebiologeerd door het glazen venster waarin je de wereld voor de lens bekeek. Op de middelbare school was ik de vraagbaak voor iedereen die interesse voor fotografie had en uiteraard leidde ik de fotoclub inclusief donkere kamer."


Rond mijn twintigste verhuisde ik vanwege de liefde naar Amsterdam. Ik werkte daar als assistent bij diverse beroepsfotografen in Amsterdam en groeide uiteindelijk in 1974 door tot zelfstandig beroepsfotograaf en beeldend kunstenaar waarvoor ik opdrachten en vrij werk kon uitvoeren in de studio en op locatie.


Halverwege de jaren tachtig werd ik ook docent voor één dag in de week aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Dit heb ik ruim dertig jaar gedaan. Op dit moment werk ik alleen nog op locatie waar ik nog steeds fotografeer voor opdrachtgevers en vrij werk maak.”