HOTSPOTS AMSTERDAM OOST

Tijdens je bezoek aan Hotel Arena valt er in de directe omgeving genoeg te beleven. Amsterdam Oost, een van de gezelligste buurten van Amsterdam, staat bekend om de groene omgeving, de 19-eeuwse gebouwen en het grote aantal culturele activiteiten. Om geen hotspot te missen, hebben wij een lijstje voor je opgesteld met de leukste hotspots in Amsterdam Oost.

Oosterpark

Dit is hét stadspark waar je komt om te ontspannen, te sporten en anderen te ontmoeten. In het twaalf hectare grote park vind je verschillende monumenten, grote grasvelden, een muziekkoepel en een eendenvoerplaats. Jaarlijks vinden er verschillende evenementen in het Oosterpark plaats, zoals het Keti Koti Festival, Amsterdam Roots Festival en Tropisch Oost.


Dierentuin Artis

Artis is de oudste dierentuin van Nederland en bevindt zich op loopafstand van Amsterdam. In de karakteristieke dierentuin ontdek je in de verschillende werelden allerlei diersoorten. Zo spot je in Micropia kleine organismen, ontdek je op de Savanne dieren als giraffes, zebra’s en springbokken, loop je in het Apenhuis tussen de apen en andere tropische diersoorten en word je in het Vlinderpaviljoen omringd door honderden vlinders.


Tropenmuseum/KIT

Het Tropenmuseum ligt, net als Hotel Arena, gelegen aan het Oosterpark. Het tropenmuseum is onderdeel van het KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen), het instituut dat overheden en particuliere bedrijven helpt om duurzame samenlevingen te creëren. Het Tropenmuseum is een museum over samenlevingen, waarbij vaste tentoonstellingen en regelmatig wisselende exposities menselijke thema’s als rouwen, vieren, versieren, bidden en vechten aan het licht brengen. In het museum zijn traditionele- en moderne kunstobjecten, geluidsfragmenten en videobeelden te zien van levende tradities en de geschiedenis van culturen. 

Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus is een van de oudste botanische tuinen ter wereld en is een museum met een levende collectie. De kassen bevatten meer dan 6.000 tropische en inheemse planten en bomen. In de botanische tuin vind je verschillende vijvers, een kruidentuin met geneeskrachtige planten, een vlinderkas en verschillende bouwwerken die zijn beschermd als rijksmonument.


Dappermarkt

Vroeger vond de buurtmarkt op de Dappermarkt plaats van dinsdag tot en met zaterdag. Op de maandagen spotte je hier alleen een verdwaalde groenteman die zijn groente probeerde te slijten. Inmiddels is de maandagmarkt ontwikkeld tot een volwaardige marktdag. Mede door het brede assortiment heeft de Dappermarkt zich ontwikkeld van een buurtmarkt tot een wereldmarkt, die zeker een bezoekje waard is!