Parkportretten: chef-kok Sander Louwerens

Sander Louwerens is chef kok bij PARK Café-Restaurant, het bijbehorende restaurant van Hotel Arena. PARK Café-Restaurant is een hide-away in het Oosterpark. Deze all-day hotspot is verdeeld in een intieme zithoek, een sfeervol cafégedeelte, een restaurant met tafellinnen en een groot terras waar je de hele dag in de zon zit. De hoogste tijd om Sander beter te leren kennen en zijn verhaal achter de gerechten op de kaart te ontdekken. Bekijk naast dit interview ook eens deze video, waarin we Sander voorstellen in de reeks Parkportretten.

Sander, kun je iets over jezelf vertellen?

‘Jazeker, ik ben opgegroeid in Rotterdam. In deze stad heb ik in verschillende bekende restaurants gewerkt, waaronder La Duchesse en Zochers. Bij La Duchesse heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. Zochers was een hip restaurant waar op een hoog niveau gekookt werd. In mijn tijd bij Zochers heb ik veel aantrekkelijke aanbiedingen gehad om voor andere restaurants te komen werken. Op een dag kwam John Halvemaan (†2019) hier dineren en hij deed me een geweldig aanbod dat ik niet kon afslaan. Zodoende ben ik verhuisd naar Amsterdam. Ik werkte in restaurant Halvemaan en een aantal andere restaurants, waaronder de Supperclub. Vervolgens ben ik mijn eigen restaurant ‘Lof’ op de Haarlemmerstraat begonnen. Na twintig jaar heb ik Lof verkocht en ben ik een nieuw restaurant begonnen, een pop-up restaurant op het Stadionplein.’